VEDLIKEHOLDSFRITT?

Mange av dagens hagemøbler krever lite av oss. Kunstrotting, aluminium og textilene er tilnærmet vedlikeholdsfrie møbler. Likevel har du litt å vinne på å gi hagemøblene i litt ekstra omsorg. Møblene vaskes gjerne med mildt såpevann og spyles rene. Vi anbefaler produktene fra Golden Care til rengjøring og vedlikehold. Golden Care har rengjøringsprodukter spesielt utviklet for eksempelvis teak, rotting og tekstil. Golden Cares produkter en vannbaserte og inneholder ingen skadelige løsemidler. Derfor er våre produkter miljøvennlige (ECOSAFE).


VINTERLAGRING

Hagemøblene må oppbevares i bruksposisjon, slik at vannet dreneres ut av aluminiumsprofiler, for å unngå frostspreng. Pass på at møblene er rene og tørre før de settes bort. Møblene må oppbevares tørt; enten innendørs, under tak eller under presenning.  Oppbevares møblene under presenning er det viktig at det ikke er for tett, men at det er god luftsirkulasjon. Ellers oppstår ofte fukt og mugg.

Putene bør også ses over og flekker bør fjernes. Alt av tekstil MÅ oppbevares innomhus for å unngå fukt og mugg. Har du stoler eller bord med bevegelige deler bør disse oljes før møblene settes bort for vinteren.

Tremøbler krever litt mer. Ettersom det er et levende materiale bør festemateriell etterskrus minst før og etter sesong. Enkelte tresorter tåler mer vær og vind enn andre. Malte tremøbler må etter flere års bruk pusses ned og males på nytt. Oljede møbler bør tilføres olje minst 2 ganger i løpet av sesong.

TEAK

Teak har en naturlig selvimpregnerende olje som gjør det værbestandig og holdbart. Perfekt for bruk i norske forhold. Mange liker den naturlige grå patinaen som teak får over tid. Dersom du ønsker at møblene skal gråne naturlig er det kun rengjøring før og etter sesong som kreves av vedlikehold. Bruk egnede midler, eksempelvis Golden Care Teak Cleaner.

Mange ønsker en annen farge på teaken umiddelbart, og til dem kan vi anbefale Golden Care Instant Grey, Instant Taupe eller White wash Protector. Ønsker du å beholde den originale fargen lengst mulig anbefaler vi Golden Care Teak Shield. Disse produktene beskytter også mot skitt, fuktskader, svartsopp og hindrer flekker.


Les mer om Golden Cares brede utvalg produkter på www.golden-care.com.