Det nordiske sommerværet veksler fra strålende sol, til bitende vind og store nedbørsmengder. Noen dager føles det som om vi opplever alle årets årstider på en og samme dag. Drømmen er å kunne nyte ferie og fritid utendørs uavhengig av stabilt vær. Skjerme oss for stekende sol, kald vind og nedbør ved behov. Vi håper å hjelpe deg med å lage et uteområde som du vil ha glede av i mange år. Et sted for å nyte gode stunder med venner og familie. Et rom som beskytter mot værelementer. Et rom som er like funksjonelt som det er stilfullt. Laget av varige materialer som krever lite vedlikehold.

mann som åpner glassdører på pergola. foto

Velg pergola etter ditt uteområde! Vår Pergola finnes i 3×3, 3×4, 4×4, 3×6 og 4×6 meter, samt 2 veggmonterte varianter på 3×3 og 3×4 meter. Alle våre pergolaer har justerbart tak og mulighet for å bygge på med LED-lys og manuelle eller elektriske vegger. Nytt av året er lamellvegger og skyvedører i glass fra stolpe til stolpe (kun mulig med vegger i front på veggmontert pergola).

JUSTERBART TAK

Taket på våre pergolaer har dreibare lameller, i pulver- lakkert aluminium, som skjermer mot sol og nedbør. Når lamellene er lukket dreneres vannet ut til sidene og ledes ned gjennom integrert drenering i stolpene. Lamellene i taket kan justeres fra lukket til 90 grader, ved hjelp av en avtagbar håndsveiv. Dette gir deg mulighet til å slippe inn så mye sol/lys som du ønsker.

Lukket posisjon
Når lamellene er lukket er du og møblene dine i stor grad beskyttet mot nedbør. Vannet dreneres ut til sidene og ledes ned gjennom integrert drenering i stolpene. Dreneringssystemet er dimensjonert for å klare 60 liter i timen pr m². Fjern løv o.l. ved behov for å sikre drenering.

Vinklet posisjon
Vinklede lameller gir kjølig skygge og luftstrøm, uten å blokkere det naturlige dagslyset og synet av blå himmel.

90 grader åpent
Slipp maksimalt med lys inn i rommet ditt ved å sette lamellene i 90 graders vinkel. Høst og vinter må lamellene settes i 90 graders vinkel slik at løv og snø ikke samles på taket. Husk også at lamellene aldri må dreies på ved frost og snø, da vil mekanismen kunne knekke.

Taket på våre pergolaer tåler normalt 45-50 kg/m². Ved store snøfall bør man ha tilsyn med pergola, og snø kostes skånsomt bort ved behov.

VARIGE MATERIALER & DESIGN

Våre pergolaer er designet og utviklet for å tåle nordiske værforhold. Rammene og lamellene er laget i pulverlakkert aluminium, et solid materiale som ikke ruster. Aluminiumsrammen krever minimalt vedlikehold, men tørker du av den en gang innimellom holder den seg penere over lengre tid.

Lett
Aluminium veier mindre pr. volum enn de fleste andre metaller og materialer, samtidig som det er et sterkt materiale.

Ruster ikke
Både rammen og lamellene er laget i pulverlakkert aluminium, et materiale som ikke ruster.

Ikke-brennbar
Aluminium brenner ikke selv ved ekstremt høye temperaturer.

Resirkulerbart
Aluminium har en høy skrapverdi. Det kan bli resirkulert på ubestemt tid uten å miste noe av dets overlegne egenskaper.

Overflatebehandling
Aluminium kan etterbehandles med maling og lakkering.

Design og farger
Våre pergolaer leveres i sort matt lakk (RAL7021), hvit matt lakk (RAL9003) og eikefoliert. Tidløse farger i trendy matt finish, som passer de fleste fasader og uteområder. Et sømløst utseende med få synlige skruer, integrert drenering, rette vinkler og hele flater gir et stilrent og arkitektonisk uttrykk.

TILBEHØR

Alle våre Pergolaer kan oppgraderes med LED-belysning og sidevegger mellom stolpene (kun mulig med vegg i front på veggmontert pergola). Veggene kan justeres manuelt med sveiv eller som pulldown, eller du kan velge elektriske vegger som betjenes med fjernkontroll. Veggene har en ramme i pulverlakkert aluminium og en duk i sort/lys grå polyester. Vegger må være rullet opp når de ikke er i bruk, slik at man får minst mulig vindfang.

Bygg på din pergola med skyvedører i glass, og du får et ekstra rom i hagen fullstendig skjermet for vind. Skyvedørene er utstyrt med håndtak på både innside og utside av de to ytterste dørene, og kan også låses. Da kan du også bruke din pergola til oppbevaring av møbler og tilbehør i sesong.

mann som åpner lameller på en pergola. foto

I år kan vi også tilby lamellvegger i pulverlakkert sort aluminium og spilevegg i sortmalt tre. Lamellveggene leveres i 90 og 123 cm bredde, tilpasset 3 og 4 meters sider på pergola. Du trenger tre elementer for å dekke hele siden, men du kan også velge å bruke kun et eller to elementer. Lamellveggen består av et øvre, og et nedre felt med lameller som kan justeres etter samme prinsipp som pergolataket. Lamellene dreies etter hvor mye lys/vind du ønsker å slippe gjennom.

Spileveggen har faste spiler, og du trenger 2 elementer for å dekke 3 meters side på pergola.

Pergolaen din kan lyses opp med fjernkontrollbetjent LED-belysning. Velg gradvis skiftende farge eller lås lyset på valgfri farge. Anbefales montert sammen med Pergola, men det er mulig å ettermontere.

MONTERING

Vår pergola er designet og utviklet for å tåle nordiske værforhold. Våre pergolaer tåler vindstyrke helt opp til Beauforts skala 11, dvs 28,5-32,6 m/s, ved korrekt montering og fundamentering. For at pergolaen skal fungere optimalt, med eventuelle vegger, må pergolaen stå i vater både horisontalt og vertikalt. Avstanden mellom søylene skal være lik oppe og nede. Fest søylene i underlaget med egnet festemateriell. Ved montering i treverk kan de medfølgende treskruene og skivene brukes. Bruk i tillegg medfølgende plugger eller ekspansjonsbolter (kjøpes separat hos byggevare/jernvare) ved montering i betong.

Du vil alltid finne sist oppdaterte monteringsanvisning på produktsidene på vår nettside.

Se vår hurtigguide her:

Vi har også en mer detaljert monteringsfilm her: