Gjør deg klar til å ønske våren og påsken velkommen med et fantastisk utvalg av løkplanter og inspirerende dekorasjonstips fra våre dyktige dekoratører!

For å skape en nydelig og unik dekorasjon, kan du begynne med å bruke en dekorkrans med hulrom. Eller du kan lage en krans selv av kvister du finner ute og binder lett sammen som en krans med ståltråd. Deretter kan du plassere løkplantene forsiktig inn i disse hulrommene, og feste dem på plass med vikle- eller ståltråd for å sikre stabilitet.

Etter å ha skilt løkplantene fra jorden, anbefaler vi å skylle dem forsiktig for å fjerne overflødig jord. Dette bidrar også til å redusere dryssing av jord når de er på plass i kransen.

Du kan også bruke fjær, granbar, kvister, mose, påskeegg og annen påskepynt til å dekorere kransen med og når de blomstrer får du en vakker krans som  kan henge på døren!

Krans med påskepynt ved siden av gule tulipaner. foto

Startskuddet for hagesesongen er som regel påsken, bruk løkblomstene som er i sesong til å skape flotte vårlige farger. Løkplantene kan også plantes i potter, som gjør det enklere å kontrollere fuktigheten

Stelletips for løkblomster:

  • Hold jorden tørr, men ikke la den tørke helt ut
  • La de stå lyst, men unngå for høy temperatur
  • Sett blomstene kjølig når de ikke skal stå fremme, da holder de lenger
  • Sett de ut så fort minusgradene forsvinner, de kan tåle inntil et par minusgrader

En annen og enkel måte å pynte opp til påske er å bruke grener du finner i naturen. Bruk en vase du har, og heng dekorkuler ned fra grenene. Rask og enkel påskepynt.

 

GOD PÅSKE!🐤