Møbler som passer Nordisk klima 

Våre hagemøbler er tilpasset det nordiske klimaet, og selv om vi drømmer om lange solrike dager og kvelder,  har den norske sommeren også dager der det føles som om man er innom alle årets årstider på samme dag. Kunstrotting og lakkert aluminium tåler det meste av vær og vind, men tekstil er i utgangspunktet ikke skapt for det nordiske uteklimaet. Og med stadig skiftende vær kan det være utfordrende med puter som ikke tåler en regnskur. De seneste årene har vi hatt stort fokus på sittekomfort- men også på kvaliteten på tekstilene i hagemøbelputene.

De fleste hagemøblene våre har puter i Olefin. Dette er en syntetisk fiber som egner seg godt for utendørsbruk. Olefin er fargesterkt, mykt og flekkavvisende. Materialet absorberer lite vann og tørker fort. Putene bør tas inn når det regner, og vaskeanvisning på innsiden av putene bør følges.

Textilene er et ganske grovt tekstil vevd av PVC-dekkede polyestertråder, og som har vært i markedet en stund. Textilene er svært værbestandig da det tåler sollys, vær og vind. I våre Textilene-puter har vi hurtigtørkende skum. Regn renner gjennom både trekk og skum, og gir tørre puter på kort tid. Textilene er også et slitesterkt materiale som tåler skrubbing med kost og spyling med hageslange.

De seneste årene har vi hatt god erfaring med TuvaSilver. Stoffet samtidig kjennes mykt og naturlig, og ved første øyekast er det ingenting som tilsier at det er værbestandig. Men stoffet er impregnert slik at det er flekk- og vannavvisende, trekker til seg svært lite fuktighet og tørker fort. TuvaSilver er 100% gjennomfarget akryl, som gjør stoffet ekstremt fargesterkt og holdbart.

Vi håper selvsagt på en varm og fin sommer, men med puter tilpasset de nordiske forholdene håper vi at feriefølelsen i hagemøblene kommer snikende uansett vær.